Un proces de ambalare gresit poate pune in pericol integritatea produselor pe care dorim sa le ambalam. Pentru a ambala produse congelate trebuie sa alegem atat folia termocontractibila potrivita cat si utilajul care sa poata satisface nevoile de contractie pentru aceste produse.

Majoritatea utilajelor de ambalat in folie termocontractibila sunt  potrivite pentru ambalarea produselor congelate insa pentru a obtine un ambalaj premium este nevoie de un utilaj care sa contina un tunel de contractie. Viteza procesului de ambalare este esentiala in obtinerea unui produs ambalat corespunzator, iar pentru ca produslul  congelat sa treaca rapid prin acest proces avem nevoie de o temperatura ridicata distribuita uniform.

Ansamblul potrivit pentru aceste produse este compul din utilajul de ambalat Modular 50 si tunelul de contractie Tunnel 50 Digit. Aceasta masina este capabila sa ambaleze produse congelate cu orice forma si dimensiune cu o productivitate orara de 900 bucati. Puterea mare a tunelului de contractie permite contractarea totala a foliei inainte de topirea stratului superior al produsului iar rolele benzii transportatoare invelite in silicon garanteaza obtinerea unui ambalaj perfect.

Pe langa alegerea utilajului de ambalat, este important sa alegem si o folie termocontractibila potrivita. Lipitura realizata inaintea contractiei si gradul de contractie al foliei joaca un rol esential in obtinerea unui rezultat estetic de invidiat. Cea mai buna alegere pentru produsele congelate este folia termocontractibila iradiata(Cross Linked) cu grosimea de 19 sau 25 microni, folie ce are un grad ridicat de contractie, de pana la 85 % si o lipitura extrem de rezistenta.