Pentru ambalarea produselor de patiserie recomandam mai multe metode, in functie de prezentarea pe care doriti sa o aiba produsul dumenavoastra. Majoritatea produselor de patiserie sunt ambalate in folie termocontractibila, folosindu-se atat echipamente de ambalat manuale cat si echipamente semiautomate sau automate cu productivitati ridicate. De regula, se foloseste o folie termocontractibila semipantalon din poliolefine, cu o grosime mica, de 12 sau 15 microni si un grad de contractie de peste 70 %.

Acolo unde productivitatea orara de 300 produse este suficienta, recomandam utilajul manual Replay 55 Evo. Este un echipament cu o istorie de peste 40 ani, fiind capabil sa ambaleze atat produse mici si usoare cat si produse sau grupaje de mari dimensiuni. Acest echipament a fost proiectat sa poata lucra ore in sir, fara pauza, datorita sistemului inovator de indexare a sistemului de lipire, aspect deosebit de important in aceasta industrie. Pentru productivitate mai mare se pot utiliza echipamentele semi-automate, cu tunel de contractie, Media Matic sau Modular 50 impreuna cu Tunnel 50.

O alta metoda de ambalare a produselor de patiserie este ambalajul tip flow-pack. Utilajele flow-pack utilizeaza folie din polipropilena, cu grosimi cuprinse intre 20 si 40 microni si sunt extrem de apreciate  acolo unde se doreste o productivitate ridicata, fiind capabile sa ambaleze peste 7000 produse in fiecare ora. Folia din polipropilena este cel mai popular produs folosit in industria ambalajelor datorita caracteristicilor sale optice, ce includ transparenta, luciozitate si rigiditate.

Renumitul producator italian de echipamente de ambalat, Minipack Torre a creat acum cativa ani utilajul XBag Evo, conceput special pentru ambalarea produselor de patiserie. Este un echipament ce poate lucra cu orice tip de folie, fiind dotat cu un adaptor inovator care permite schimbarea formatului foarte rapid, lucru ce reduce la minim timpii morti, asigurand astfel o productivitate extrem de ridicata.