Daca ai o sera unde cultivi fructe sau legume sau detii un magazin unde se comercializeaza aceste produse, cu siguranta stii ca pentru ca acestea sa ajunga in stare perfecta pe masa consumatorului ai nevoie de ambalaje speciale care sa le protejeze si sa le pastreze proaspete pentru cat mai mult timp. Exista diferite tipuri de utilaje ce pot ambala fructe si legume, alegerea facandu-se in functie de tipul de produs, de perioada de expunere la raft si de prezentarea dorita.

Cea mai folosita metoda de ambalare a fructelor si legumelor foloseste folia alimentara stretch. Acest tip de folie, extrem de elastica si extensibila ofera protectie si o buna prezentare produsului dumneavoastra. Produsele se pot ambala atat manual cat si in mod automat cu ajutorul Ministretch, un echipament de mici dimensiuni insa cu o productivitate de invidiat, de pana la 800 pachete in fiecare ora.

Ambalarea in folie termocontractibila este o metoda folosita acolo unde se doreste un produs cu o prezentare premiun si o rezistenta mai mare a ambalajului. Se folosesc folii din poliolefina cu grosimea de 12 sau 15 microni, insa trebuie tinut cont de condensul care apare odata cu trecerea timpului in interiorul ambalajului. Se poate folosi o folie cu microperforatii care sa permita circularea aerului in interiorul pungii insa cea mai folosita metoda este ambalarea in folie anticondens. Acest tip de folie este special conceput pentru ambalarea fructelor si legumelor, avand o structura ce permite scurgerea rapida a picaturilor de apa create din cauza condensului. Se poate folosi orice tip de echipament de ambalat orizontal, atat manual cat si semiautomat in functie de dimensiunile produsului si productivitatea dorita.

Perfect in ambalarea fructelor si legumelor proaspete este si echipamentul Xbag Evo. Este un echipament extrem de compact si versatil ce permite ambalarea rapida a produselor cu forme si marimi diferite, folosind fie folie termocontractibila din poliolefine fie folie din polietilena.

In cele din urma, daca produsele dumneavoastra sunt distribuite in lanturi de supermarketuri sau restaurante si aveti nevoie de un termen de valabilitate mai mare, puteti folosi utilajele de ambalat in vid. Linia de ambalat MVS de la Minipack Torre este alegerea perfecta, fiind realizata cu caracteristici tehnologice si functionale de cea mai buna calitate, fiind capabila sa raspunda celor mai exigente cerinte. Echipamentele au o structura compacta, sunt usor de utilizat si sunt potrivite pentu mai multe sectoare ale productiei alimentare.