Ambele folii se pot folosi pentru a ambala aceleaşi produse si la prima vedere pot arăta aproape identic. Dar adevărul este că foliile shrink oferă avantaje substanţiale faţă de folia din PVC în majoritatea aplicaţiilor de ambalare în folie termocontractibilă.

Lungimea rolei

Rolele de folie din poliolefine conţin o suprafaţă substanţial mai mare decât rolele de PVC. Se utilizează un spaţiu de depozitare mai mic în depozit la poliolefine şi un schimb mai redus în linia de producţie – ambele ducând la  costuri mai reduse pentru utilizatorul final.

Stabilitate în dimensiuni

Deoarece PVC este un material termoplastic care conţine polimeri de clorură de vinil amestecat cu plastifianţi, acesta are o stabilitate slabă din punct de vedere al dimensiunilor. În alte cuvinte, se contractă pe rolă de-a lungul timpului şi va deveni teoretic neutilizabilă dacă rămâne în depozitul clientului pe o perioadă îndelungată de timp. De asemenea, majoritatea poliolefinelor nu necesită un transport special sau o depozitare specială. Datorită sensibilităţii extreme a PVC – ului, chiar la temperaturi uşor mai calde, acesta necesită un transport şi o depozitare cu aclimatizare, ceea ce duce la o creştere a costurilor  utilizatorului final.

Coroziune

Utilizat simplu, PVC-ul va coroda componentele metalice ale maşinii, inclusiv sistemul de lipire – poliolefinele nu. Corodarea duce la necesităţi de întreţinere mai înalte a liniei de ambalare şi durata de viaţă a echipamentului se micşorează – toate fiind costisitoare pentru consumatorul final.

Proprietăţile cold flex

Foliile shrink din poliolefine sunt indicate pentru aplicaţii unde folia trebuie să acţioneze la temperaturi extreme. Foliile PVC îşi slăbesc rezistenţa şi pot chiar să se rupă în situaţii similare.

Rezistenţă la uzură

Pas cu pas, PVC-ul are calităţi de rezistenţă la uzură inferioare comparativ cu majoritatea foliilor din poliolefine. Aceasta înseamnă că pot fi necesare grosimi mai mari de PVC pentru a întruni solicitările aplicaţiei.

Cu noua familie de folii shrink , cu grosimi mai mici, oportunităţile cresc  în competiţie cu afacerea PVC, oferind consumatorului final o valoare mai bună a ambalajelor lui.

Rezistenţa lipirii / sigilării

Foliile termocontractibile oferă în mod tipic o sigilare substanţial mai puternică decât foliile PVC. Aceasta înseamnă mai puţine reambalări şi returnări de marfă datorită ambalajului alterat. Poate însemna din nou că suprafeţe mai uşoare de poliolefine pot înlocui suprafeţe mai grele din PVC  reducând costul ambalajului pentru consumatorul final.

Productivitatea pe suprafaţă

Foliile shrink au densitatea mai mică decât foliile PVC, ceea ce înseamnă că numărul de ambalaje care pot fi realizate dintr-un kilogram de folie shrink este mult mai mare decât cel obţinut din PVC. Competitorii PVC pot încerca să atragă consumatorii finali cu preţul lor / kg dar acesta nu este adevăratul cost. Este mult mai corect să utilizezi preţul / suprafaţă, pentru a înţelege cum poate beneficia consumatorul final de avantajul acesta, al productivităţii poliolefinei pe suprafaţă.

Termen de valabilitate

În cazul tuturor aplicaţiilor, foliile shrink de poliolefine vor continua să se comporte bine luni de zile, chiar ani, de la data producţiei. Pe de altă parte, PVC-ul conţine plastifianţi; el poate deveni casant şi să se decoloreze după numai câteva luni de depozitare. Utilizând foliile din poliolefine, consumatorul poate reduce costul total al ambalajului evitând preţul ridicat al PVC-ului.