MASINA IDEALA PENTRU AMBALARE CIOCOLATA

Un proces de ambalare gresit poate pune in pericol integritatea produsului. Acesta este principalul motiv pentru care trebuie sa alegeti atat echipamentele potrivite aplicatiei dumneavoastra cat si foliile de protectie specifice. Ambalarea produselor din ciocolata ridica o problema fundamentala, cea a temperaturii. Este cunoscut faptul ca ciocolata se topeste chiar si la temperaturi scazute. Prin urmare, masina de ambalat trebuie sa fie foarte rapida, astfel incat temperatura tunelului de contractie sa nu afecteze integritatea produsului.

Cea mai buna solutie pentru ambalarea ciocolatei este o masina de ambalat de tip flow-pack. Este o varianta de garanteaza o productivitate extrem de ridicata dar, in acelasi timp si pastreaza produsul intact. Orice utilaj din gama Miniflow este potrivit pentru amalarea produselor din ciocolata, alegerea facandu-se in functie de dimensiunile produsului si de viteza de ambalare dorita.

Produsele din ciocolata se pot ambala insa si cu un utilaj de termocontractie. Se pot ambala astfel de produse atat cu un echipament manual, cum ar fi Replay 55 Evo, cu anumite reglaje de temperatura si timp de contractie, cat si cu un echipament semi-automat cu tunel de contractie. Temperatura din tunelul de contractie se seteaza la o valoare undeva in jurul a 130 grade Celsius pentru a putea atinge gradul maxim de contractie al foliei si viteza benzii la o valoare mai ridicata pentru a facilita trecerea produsului prin tunel intr-un timp cat mai scurt.