MASINI PENTRU AMABALAREA MASTILOR

Ambalarea mastilor de fata este o activitate importanta si sensibila. Procesul de ambalare trebuie facut respectand cele mai stricte protocoale de sanatate, la fel ca la producerea lor. Ca niciodata, ambalarea mastilor este o activitate industriala esentiala, pe langa companiile care se ocupau si in trecut cu aceasta activitate, au aparut multe alte companii care sunt implicate in procesul de productie sau de ambalare al diverselor tipuri de masti.

Ambalarea mastilor necesita respectarea protocolului de sanatate implementat, necesita viteza si eficienta, reducand pe cat este posibil, contactul dintre masca, mediul extern si operatori. Este nevoie de echipamente igienizate constant, benzile transportoare, tunelurile de contractie si barele de sigilare trebuind dezinfectate la intervale regulate de timp. Acelasi lucru este valabil si pentru operatori, care trebuie sa poarte masti de protectie, manusi si toate celelalte echipamente de protectie indicate de protocoale, reducand la minim contactul cu produsul.

Materialul recomandat pentru ambalarea mastilor este un film rezistent la rupere, la impungere si la schimbari bruste de temperatura. Recomandam folosirea foliei termocontractibile din poliolefine, o folie cu o rezistenta extrem de buna dar care se evidentiaza si prin calitatile sale optice. Pentru a obtine cele mai bune rezultate in ceea ce priveste viteza, eficienta si siguranta va recomandam echipamentele orizontale de ambalat in folie termocontractibila. Se pot utiliza atat echipamentele manuale, Replay 55 Evo, fiind disponibil si in varianta din Inox cat si echipamente semiautomate sau complet automate, Modular 50 S sau Plexi 60.

Echipamentul manual are 10 programe de functionare prestabilite, primul dintre ele oferind posibilitatea de a decupla rezistenta de incalzire si motorul ce actioneaza elicea ventilatorului pentru a creste productivitatea in cazul in care nu este nevoie de contractie. Pentru cei care au nevoie de o productivitate ridicata, va recomandam echipamentul automat Plexi 60, capabil sa ambaleze 3600 pcs in fiecare ora, putand functiona cu mai multe tipuri de folie: polietilena, polipropilena sau poliolefina.