Produsele din peste trebuie ambalate respectand in primul rand standardele de igiena insa mai sunt cateva aspecte care trebuiesc luate in considerare. Produsele din peste pot ajunge pe rafturile supermarketurilor in 3 moduri diferite: proaspat, gatit sau congelat. Prin urmare, tehnicile de ambalare trebuie sa ia in considerare aceste 3 moduri de prezentare, iar ambalajul sa indeplineasca functii precise.

Modul in care sunt ambalate produsele din peste are o importanta fundamentala. Ambalajul trebuie sa incetineasca in primul rand degradarea naturala a produsului si, prin urmare sa-i prelungeasca termenul de valabilitate. Apoi trebuie sa elibereze cantitati mici de vapori de apa in exterior pentru a evita deshidratarea excesiva a alimentelor. De asemenea, este esential ca ambalajul sa nu transmita mirosuri sau arome neplacute produsului si nici substante potential periculoase pentru consumator. Foarte important in luarea deciziei de cumparare ramane si modul in care arata ambalajul produsului. Din aceste motive, cea mai utilizata metoda de ambalare pentru peste si produse din peste este ambalarea in vid. Pungile de vid sunt fabricate pentru a nu permite oxigenului sa intre in contact cu produsul ambalat, fapt ce creste perioada de valabilitate. Pentru realizarea unui ambalat cu un design placut, este nevoie sa se introduca produsul ambalat in vid intr-un tanc de imersie pentru cateva secunde.

Gama de masini de ambalat in vid este foarte vasta, fiind disponibile atat modele mici de masa cu pompe mici de vacuum cat si echipamente industriale cu mai multe camere de ambalare capabile sa atinga un nivel de vid de 99%.

In cazul produselor din peste congelate se pot folosi si echipamente de ambalat in folie termocontractibila, recomandarea noastra fiind utilajele manuale sau semi-automate din Inox, cu ar fi Synthesis Inox sau Modular 50 Digit Inox cu tunel de contractie, echipament ce poate ajunge la productivitate de 900 ambalari in fiecare ora.